+381 21 479 41 44 prodaja@erviko.rs

Ukoliko tražite tačnu definiciju šta su potapajući stubovi, dobićete mnogo rezultata. Jednostavan odgovor je: kratak, čvrst vertikalni stub.

Prvi stubovi su se pojavili u Amsterdamu, ranih 1800-ih, kada su stanovnici Amsterdama samoinicijativno počeli postavljati stubove od livenog gvožđa kako bi rešili problem puteva bez ivičnjaka i kako bi ogradili svoje dvorište. Ova inicijativa građana je započela trend postavljanja stubova u celom Amsterdamu, pošto je grad počeo postavljati stubove kako bi pešačke staze bile jasnije identifikovane.

Tipovi stubova

Kako su se vremena menjala, tehnologija napredovala, tako su i stubovi postajali sve čvršći i pojavljuje se više različitih tipova stubova. Pa tako danas imamo više podela stubova, a osnovna podela je na:

Fiksni stubovi

  • Fiksni stubovi mogu biti dekorativnog karaktera, kada služe samo kao vodiči za pešake, kako bi znali koje su im trake određene za ulazak u određeni prostor ili objekat. Takođe pomažu u zadržavanju saobraćaja izvan tih prostora.
  • Sigurnosni fiksni stubovi su od čvršćeg materijala i služe za zaštitu objekata od provala, dešavale su se provale gde vozilo probije izlog prodavnice i pljačka se izvrši u veoma kratkom vremenskom roku.

Postoji više različitih modela fiksnih stubova, mi vam predstavljamo onaj koji se najčešće koriste:

Automatski potapajući stubovi

Automatski potapajući stubovi imaju široku primenu: privatni parkinzi, parkinzi za nepokretne/onesposobljene, parkinzi za potrošače.

Automatski stubovi omogućavaju potpuno automatizovano upravljanje, i povezivanje na druge sisteme kontrole i bezbednosti. Idealni su za mesta sa velikim obimom saobraćaja. Brzinu spuštanja i podizanja sami podešavate. Način konstruisanja omogućava veliku otpornost na udarce, jednostavno održavanje, podjednak rad po svim vremenskim uslovima i dug radni vek.

Svi stubovi iz naše ponude proizvedeni su po najvišim standardima, a proizvode ih renomirani proizvođači. Svi proizvodi koje kupite od nas podrazumevaju i garanciju.